Presa Di Finica

Over Finike, Turkije en het hotel

Hotel Presa di Finica is mooi vormgegeven en heeft dan ook vaak décor gestaan voor meerdere televisie-programma’s. Het hotel ligt nabij het kleine Turkse dorpje Finike. Het ligt op ongeveer vier km afstand van het hotel. Direct om het hotel wordt omringd door een aantal prachtige citrusplantages.

Ligging Finike

Het hotel ligt aan de Golf van Finike. op een afstand van 4 km van het centrum van Finike en omgeven door vele citrusplantages. Het hotel ligt vlakbij diverse historische en belangrijke bezienswaardigheden van het westelijke Middellandse zeegebied. Wij hebben inmiddels plaatsen bezocht als;

 • Demre
 • Myra ( ook wel St. Nicolaas..)
 • Limrya
 • Arykanda
 • Olympos
 • Phaselis
 • Patara
 • Resort Titanic 'S nachts Een goed hotel moet ook echt aan het strand liggen want je mist anders die heerlijke, koele zeewind. Deze wind zorgt gedurende 300 dagen per jaar voor de broodnodige verfrissing (hoewel je savonds gewoon je airco aanzet;-). Finika is een van die mooie plekken in Turkije en is een uitstekende vakantiebestemming als u van luxe, zonnige en culturele vakanties houdt.

  Stranden en Cultuur

  Resort Titanic 'S nachts

  Finike telt circa 7000 inwoners en is ondanks de witte en lange stranden en de aanwezigheid van een van de best uitgeruste jachthavens in Turkije een relatief rustig badplaatsje in Turkije. Let op!!! Het nachtleven is zeer beperkt. Dat betekent dat Finike voor liefhebbers van rust een goede keuze is. Veel beter dat de drukke kustplaatsen Bodrum en Kusadasi.

  Lees alles over Finike op Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Finike)

  Door Finike loopt een weg door door het Taurusgebergte naar Korkuteli en Termessos. Volg deze weg en je passeert na 10 km het antieke Limyra, een oude Lycische nederzetting. Er zijn hier vroeg Christelijke nederzettingen opgegraven die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Hier ligt bijvoorbeeld ook het schijngraf van Caius Caesar, de in het jaar 4 na Chr. gestorven kleinzoon van Augustus.